Image Image Image Image Image Image Image Image Image

In de loop van haar carrière ontwikkelde Fem speciale interesse voor drie specifieke onderdelen binnen de zorg: de doelgroep jongvolwassenen, autisme spectrum stoornissen (ASS) en de invloed van sport en bewegen op het herstel. Heb je een zorgvraag op een van deze drie gebieden? Dan vind je in Fem absoluut een goede gesprekspartner.

Jongvolwassenen

Fem bakt een ei

 

Fem werkt met mensen van allerlei leeftijden, van kinderen tot senioren. Maar als ze eerlijk is, vindt ze de begeleiding van jongvolwassenen extra boeiend. Het hebben van een stoornis kan al lastig genoeg zijn, maar als je daarnaast ook nog flink loopt te puberen, wordt het maken van verstandige keuzes pas echt een uitdaging. Jongvolwassenen staan op een kruispunt in hun leven – in deze fase worden cruciale besluiten gemaakt. Fem ziet het als een prachtkans om ze daarbij te ondersteunen. Door aan te sluiten op hun belevingswereld en waar nodig stevig bij te sturen, helpt Fem bij het maken van de juiste keuzes voor een mooie toekomst.

 

ASS/autisme

Planbord

 

Al sinds het begin van haar carrière is Fem gefascineerd door Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Er zijn mensen met ASS die de meest ingewikkelde opgaven moeiteloos doorgronden, maar helemaal in de war raken als ze de opdracht krijgen om een pak melk te gaan kopen. De verklaring schuilt in de logica van de dingen: algoritmes zijn 100% logisch – er is maar één manier om ze te bekijken. Een pak melk halen is andere koek: weet je wel hoeveel verschillende soorten melk er in de supermarkt staan? Fem vindt dat enorm interessant. Als je autisme eenmaal begrijpt, snap je dat je anders moet communiceren: duidelijker, concreter. Fem geniet er nog elke keer van, als mensen zichzelf of hun kind, broer of partner beter gaan begrijpen.

Sportbegeleiding en beweging

Gewicht heffen

 

Fem was nooit het type meisje dat met poppen speelde. Fem klom in bomen, knikkerde alle jongens in de buurt eruit en hield van fietscrossen. Ze leerde al vroeg hoe fijn het is om met je lijf bezig te zijn. Ook in haar werk maakt ze daar graag gebruik van. Vooral voor mensen met een stoornis is bewegen een geweldige manier om je hoofd leeg te maken – even niet denken, maar doen. Sporten biedt bovendien een gezond tegenwicht tegen de bijwerkingen van psychofarmaca – veel mensen zijn te zwaar. Er is altijd iets dat bij je past: werken in een moestuin, opdrukken in de sportschool, wandelen, een stuk fietsen. Een sportief succes geeft je bovendien extra zelfvertrouwen. Fem trekt bij haar bezoek vaak sportkleren aan, want je kunt prima praten en bewegen tegelijk.